inspiratie balkon terras

Inspiratie voor je balkon of terras

Elk jaar is het weer een uitdaging om het terras en/of balkon in te richten. Wij hebben het luxe, want we hebben zowel een tuin als een balkon. Dubbel feest dus! 

Vorig jaar bedacht ik aan het einde van de zomer dat ik graag een palletbank wilde hebben. De pallets werden alvast in huis gehaald en het werd vluchtig aangekleed voor die laatste paar mooie zomerse dagen die nog volgden. Hoog tijd dus om het nu eens af te gaan maken, want we vliegen door de zomer heen!


Voor deze blog heb ik gebruik gemaakt van enkele items van Old Time Favourites, om jullie te laten zien hoe deze tot hun recht kunnen komen in het interieur, of op het balkon of terras. 

De basis op mijn balkon

De palletbank werd mijn uitgangspunt. Ik haalde er nog een drietal pallets bij, zodat ik er een lange bank van kon maken. Groot genoeg om er in ieder geval met z’n drietjes op te zitten en zodat je er lekker op kunt liggen. Een fijne plek dus om neer te ploffen en niet zo heel veel te doen.

Het was even zoeken naar de juiste kussens, maar uiteindelijk ging ik voor de palletkussens van de Karwei. Lekker groot en heel fijn om op te zitten.

inspiratie balkon terras

 

Meubels

Kijkend naar mijn wensen voor het balkon (chillen!) heb ik naast de bank, qua meubels niet zo heel veel nodig. Voornamelijk iets om m’n drankje, hapje of tijdschrift op kwijt te kunnen. En kaarsjes voor de sfeer en licht wanneer het begint te schemeren.

Ik ging voor een grote, groene metalen kist (binnenkort in de webshop) als tafel. Als bijzetter naast de bank gebruikte ik 3 stalen magazijnbakken die ik stapelde. Ik zag dit op Instagram bij @carleinkieboom en vond dit ontzettend leuk.

Als het ‘s avonds wat afkoelt, is het ook prettig om een plaid bij de hand te hebben. Daarvoor koos ik voor een grote draadmand, een rechthoekige ditmaal.

inspiratie balkon terras

inspiratie balkon terras

inspiratie balkon terras

Decoratie

Ik was meteen verkocht toen ik het vloerkleed zag. Eigenlijk helemaal niets voor mij, want ik ben normaal gesproken meer van de effen stoffen en eigenlijk al helemaal niet van zoveel kleur. Toch moest en zou ik ‘m hebben voor op het balkon. Lekker zacht aan de voeten en het kleedt ook direct lekker aan.

Jerrycans (binnenkort in de shop) vind ik erg leuk om mee te stylen en hebben ook nog eens een stoer uiterlijk, net als de bakken en de kist. Mooi contrast met het vloerkleed dus.

Als grote liefhebber van flessen, mag een gistfles dus absoluut niet ontbreken. Een kleintje dit keer, ooit gekocht bij een winkeltje in Antwerpen en hij heeft al jaren een plek op ons balkon.
Ook nog op zoek naar een mooie gistfles? Hier kun je ze vinden.

inspiratie balkon terras

Groen

Planten mogen natuurlijk niet ontbreken op het balkon of terras, ik koos voor 2 grassen in terra cotta potten. De grassen verkleuren ook nog eens heel mooi in het najaar, zo hebben we er het hele jaar plezier van.
De kleur van de potten komt weer terug in het vloerkleed. Een lekkere warme kleur voor dat instant zomergevoel.

 

inspiratie balkon terras

En nu…

De balustrade moet binnenkort nog een keer in de verf gezet worden (antraciet), maar eerst keihard genieten van de zomerse dagen die nog gaan komen. Hopelijk zijn het er nog heel wat!

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat je een berichtje voor me achter?

Liefs Sanne

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.