De Schoppe

 

De Schoppe bevindt zich op het erf waar ik als kind opgegroeid ben en inmiddels ook weer woon.
Inmiddels heeft deze oude schuur al veel functies gehad. Vroeger voornamelijk om er dieren te stallen en hooi op te slaan op de zolder. Tegenwoordig als opslag voor Old Time Favourites.

Van oude stallen naar een fatsoenlijke opslagruimte voor de vintage spullen.. In 2014 heeft de Schoppe aan de binnenkant een redelijke metamorfose ondergaan. De stalroosters werden afgetimmerd met planken, er kwam een heuse toonbank in,  de originele emaille stallampen werden weer opgehangen en er werd zelfs een houtkachel gerealiseerd voor de koude dagen. Verder vond ik het vooral belangrijk om de authentieke uitstraling van de Schoppe zoveel mogelijk te bewaren.
Later werd ook de buitenkant nog aangepakt. Het houtwerk werd opnieuw geschilderd, van groen naar zwart, en mijn vader maakte een geweldig bord met mijn logo erop.

Naast opslag biedt de Schoppe ook de gelegenheid om eens langs te komen en lekker te snuffelen tussen alle mooie spulletjes. In de toekomst zal ik ook reguliere openingstijden gaan hanteren. Op dit moment is de Schoppe alleen nog open op afspraak. Zin om een keertje langs te komen? Neem dan contact met me op en dan maken we een afspraak!